Lasă un mesaj -
...
Lasă un mesaj
Sisteme de
Încălzire, Climatizare, Alimentare cu apă
la CHEIE!

022 21-20-21

ru ro

Pompele SCALA2 cu sistem special pentru menținerea unei presiuni constante

Pompele SCALA2 cu sistem special pentru menținerea unei presiuni constante

Piața echipamentelor de inginerie pentru locuințe private este într-o continuă evoluție: tot mai multe soluții accesibile sunt disponibile actualmente, care prin modul lor de lucru și prin tehnologia utilizată nu sunt în nici un fel inferioare sistemelor profesionale. Așadar, pe piața a fost prezentat un nou sistem de sporire a presiunii, capabil să regleze automat viteza și să mențină o presiune constantă la un debit variabil.

Pompa pentru menținerea presiunii SCALA2 - O soluție bună pentru principalele probleme ale alimentării cu apă la domiciliu

Alimentarea cu apă în sectorul privat a fost întotdeauna o provocare din cauza presiunii dinamice din rețea, care se datorează funcționarii simultane a mai multor puncte de pompare a apei (de exemplu, în chiuvetă de bucătărie, mașină de spălat și WC). Atunci când un membru al familiei face duș și celălalt spălă vasele, scade presiunea sistemului, astfel încât presiunea apei este și ea redusă, având loc și schimbări de temperatură. În astfel de circumstanțe, să continui folosirea apei este destul de incomod. Problema devine mai evidentă cu cât mai multe puncte de consum de apă există în locuința dată. Pentru a rezolva această problemă, uneori, se instalează o pompă mai puternică, care pompează apa dintr-o fântână la presiune ridicată, dar întregul sistem nu are durabilitate sporită: sursa va fi rapid golită, iar echipamentele și conductele, respectiv, se vor uza.

Situații similare apar și în blocurile de apartamente. Astfel, din cauza numărului mare de puncte de consum de apă, în graba de dimineața și seara – mai ales la etajele superioare debitul de apă este redus. În astfel de cazuri, puteți rezolva problema prin utilizarea unei pompe speciale de sporire a presiunii cu sistem de stimulare și cu convertor de frecvență integrat. Astfel de pompe reglează viteza de rotație a rotoarelor și menține, astfel, o presiune constantă în sistem.

SCALA2 este proiectat pentru alimentarea cu apă și creșterea presiunii în alimentarea cu apă în case particulare, case de țară și case de vară, dar și în ferme, livezi și grădini mari. Sursa de apă, petru SCALA2, poate servi drept o sursă centrală de apă, puț, sau rezervor până la o adâncime de 8 m.

Compania Grundfos a proiectat  această idee absolut specială de pompare a apei, numind noile sisteme de pompare - seria SCALA2. Echipamentul este proiectat pentru alimentarea cu apă și creștere a presiunii, constând din:

• Pompă de auto-amorsare (cu o adâncime de până la 8 m);

• Motor magnetic permanent cu un convertor de frecvență;

• Volumul rezervorului de presiune de 0,65 l;

• Senzor de presiune;

• Unitate de control;

• Două supape de control la intrarea și la ieșirea, și un cablu cu dop;

• Sistem de indicare a posibilelor probleme de instalare și de sistem.

Echipamentul este gata pentru utilizare, trebuie doar să fie conectat la rețea.

Mulțumită presiunii exercitate de sistemul SCALA2, debitul apei poate fi menținut constant. Senzorul de presiune monitorizează dacă valoarea presiunii este cea dorită. Dacă debitul curent diferă de cel necesar, atunci este dat un semnal la invertor pentru a modifica viteza de rotație a motorului electric și pentru a fi adaptat la noul nivel de performanță. Adică, atunci când robinetul este deschis, pompa accelează până la o valoare a presiunii predeterminată, pe care o menține apou constantă, iar atunci când este închis – încetinește.

SCALA2 nouă este foarte diferită de modelele anterioare și nu doar din cauza convertorului de frecvență. Avantajele sale includ, de asemenea, o unitate de control electronică, interfața corespunzătoare și butoane pe panoului de control. Pe panou, de asemenea, există un sistem Grundfos Eye – un indicator al presiunii și al condițiilor de lucru. Astfel, motorul nu funcționează la capacitate maximă tot timpul. Toate acestea contribuie la economisirea energiei electrice. Economiile considerabile sunt făcute de către motor cu magnet permanent cu o eficiență electrică sporită, datorită căruia puterea maximă a sistemului SCALA2 nu depășește 550 wați.

Inteligență incorporată în pompa SCALA2

• În caz că temperatura apei este în afara intervalului normal, pe panoul de control există un indicator de presiune, care reflectă presiunea dorită - 1.5 - 5.5 bari în trepte de 0,5 bari. De asemenea, sunt prezenți indicatori specifici, Grundfos Eye care arată starea de funcționalitate a întregului sistem și erorile care pot apărea pe parcursul funcționării sistemului, cum ar fi:

• Defectarea sistemului de alimentare cu energie;

• Blocări în cadrul instalației;

• O scurgere în sistem;

• „Rulează pe uscat” sau cu o cantitate insuficientă de apă;

• Depășirea presiunii maxime;

• Depășirea timpului maxim de funcționare în continuu (30 minute);

 

În cazul unora dintre aceste erori sunt declanșate sistemele de securitate integrate în sistemul SCALA2:

1. Protecție de la a „rula pe uscat” - sursa de alimentare cu apă centralizată este de obicei limitată. În cazul în care puțul este gol, echipamentul începe să funcționeze în modul de „stres”, deoarece apa este pompată în lichidul de răcire al motorului. Pentru a preveni astfel de situații, e prevăzută protecția împotriva erorii de tip „rulează pe uscat” care se realizează în detrimentul valorilor setate pentru presiune, debit și viteză. Astfel, după cinci minute de la apariția problemei, se generează un semnal ce oprește echipamentul. Apoi, după primele trei minute, sistemul încearcă să repornească. Apoi urmează alte opt încercări de a reporni sistemul, cu intervale de cinci minute. În cazul în care în acest timp în sursa de apa nu apare, echipamentul recurge la o oprire completă.

2. Protecție de la ciclicitate - această funcție este dezactivată în setările din fabrică, dar poate fi rulată. În cazul unor scurgeri în sistem, de exemplu, ca urmare a faptului că robinetul nu este complet închis sau la existența unei țevi deteriorate, echipamentul începe pornirea și oprirea. Vei vedea așa-numite ciclitate. Așadar, unitatea de control va observa aceste porniri frecvente și opriri și va da semnal spre a opri între sistemul.

3. Protecție împotriva depășirii timpului maxim de funcționare. Această funcție e dezactivată în setările din fabrică, dar poate fi rulată. Ea previne consumul inutil de apă și de energie electrică în cazul unei rupturi în conductă sau în cazul în care robinetul este uitat deschis.

Pentru a obține informațiile mai exacte cu privire la funcționarea întregului sistemul SCALA2 a fost integrat un indicator special - Grundfos Eye. Are forma unui cerc împărțit în șase. Din ultimul afișaj luminos se poate concluziona care e starea echipamentului de lucru. De exemplu, în cazul în care două sectoare opuse vedem lumină verde - instalația funcționează corect și pomparea apei are loc în prezent. Când luminile opuse sunt situate la 45 ° față de orizontală, înseamnă că echipamentul este pornit, dar se află în repaus. Culoarea roșie - sau intermitentă indică accidente.

Funcția de resetare automată în cazul erorilor e activată din fabrică. Dacă problema persistă, instalarea va încerca să se pornească automat, iar dacă totul merge bine, mesajul va dispărea. În cazul în care în sistemul de alimentare cu apă a avut loc un accident grav, după eliminare, echipamentul va trebui să fie repornit manual, prin apăsarea butonului Reset.

Caracteristici ale instalării și funcționării echipamentelor unităților de pompare SCALA2

Unitatea de pompare SCALA2 poate fi instalat atât în ​​interiorul încăperior cât și din exterior. În al doilea caz, echipamentul trebuie să fie închis cu un material izolant pentru a fi protejat de înghețare. Pentru a utiliza echipamentul SCALA2 afară este prevăzut filtrul împotriva insectelor.

2. Este recomandabil să se plaseze echipamentul lângă un tub de drenaj sau colector - pentru a elimina posibilitatea condensării la suprafețele reci.

 3. Echipamentul posedă dimensiuni destul de mici (403 x 193 x 302 mm) și necesită puțin spațiu pentru instalare.

4. SCALA2 echipate cu conexiuni de aspirație și refulare la posibile cu colț de încovoiere cuflexibilitate ± 5%, ceea ce simplifică conectarea conductelor.

5. Pentru operarea liniștită, lipsită de zgomot a pompei, se recomandă folosirea unei garnituri de cauciuc de amortizare. În acest caz, sunetul care provine de la un echipament care nu va depăși 47 dB (A), care este comparabil cu o mașină modernă de spălat vase ce funcționează în modulul de clătire.

6. Înainte de a începe instalarea, este necesar să fie umplut echipamentul cu apă. Este posibil ca această procedură să se producă în mod repetat, în cazul în care elementul de aspirație are o adâncime mai mare de 6 m.

Unitățile de pompare SCALA2 sunt incluse în programul Grundfos „24 Service”, care presupune primirea și procesarea cererilor de deservire a echipamentelor pentru persoane particulare în  cadrul „liniei fierbinți”. În câteva zile după apelul la centrul de deservire a clienților meșterii celei mai apropiate brigăzi ca locație care repară sau înlocuiesc echipamentului. În cazul în care echipamentul este pe garanție și lucrul ține de condițiile garanției, munca se face gratuit. Cazurile care nu intră în garanție din cadrul programului „24 Service” sunt plătite în funcție de ratele prevăzute.

Noul design, descris în acest articol, aduce alimentarea cu apă a caselor private la un nou nivel de confort. Sistemul de pompare SCALA2 este complet automatizat, are un panou built-in „inteligent” și are comenzi intuitive. Echipamentul este protejat de orice probleme, funcționează atât de liniștit și se potrivește perfect astfel în experiența folosii ei este unică. În plus, instalarea sistemului SCALA2 înseamnă economisire a energiei și durabilitate, aceasta reprezentând, deci, o soluție optimă pentru fiecare casă.

Obțineți Pompe inteligente de sporire a presiunii de la Grundfos!footer button