Lasă un mesaj -
...
Lasă un mesaj
Sisteme de
Încălzire, Climatizare, Alimentare cu apă
la CHEIE!

022 21-20-21

ru ro

22 de metode practice de a lupta cu căldura

 22 de metode practice de a lupta cu căldura

Când sunteți în stradă

1.Evitați să vă aflaţi în plină stradă în perioada orelor: 13:00 și 16:00, deoarece în această perioadă razele solare cad într-un unghi direct, ceea ce duce la insolație și arsuri.

2. Faceți o listă a locurilor publice unde este aer condiționat - locuri unde ați putea merge.
3. Minimalizați eforturile fizice în timp ce va aflați afară. Dacă practicați alergatul în aer liber, ar fi bine  pe  perioada  caniculara sa  îl practicați în fitness-club.

Când sunteți acasă

4. Dacă în apartament nu aveți aer condiționat sau balcon, umeziți un cearșaf cu apa rece și  atârnați-l în fața ușii balconului. La fel, dacă aveți posibilitatea, umeziți draperiile sau plasa anti-țânțari.

5. Cearșaful umezit, îl puneți într-un pachet, îl răciți în congelator pentru 5 minute. Apoi  scoateți cearșaful, îl întindeți pe pat și  culcați-vă. Veți reuși să adormiți.
Amintiți-vă, ca animalele domestice nu suferă mai puțin decât dvs. din cauza căldurii: regulat, adăugați în bolul pentru apa cuburi de gheață.

6. Cumpărați câteva pachete de gheață, sau pregătiți gheața în congelator, turnând apa într-un vas  și  îl puneți în congelator. Când este gata gheața, puneți o bucata de gheata în fata ventilatorului. Desigur, nu va ține mult gheața, dar cel puțin veți reuși să adormiți într-o odaie puțin mai  răcoroasă. Aceasta este o  metodă veche, pe care o foloseau englezii aflați în India pe timp de canicula.

7. Luați o sticlă cu apă rece și puneți-o la încheietura genunchiului.

8. Verificați, la ce temperatura trebuie de păstrat medicamentele care le aveți în casa. Multe dintre ele se alterează la temperaturi înalte, și ar fi mai bine să le păstrați în frigider.

Alimentația și băuturile

9. Nu consumați băuturi alcoolice. De fapt, dacă sunteți în stare să consumați alcool pe timp de caniculă, probabil că nu vă este chiar atât de cald.

10. Nu micșorați cantitatea de apă și sucuri consumate. Oricât de mult nu ați consuma, se va elimină prin transpirație.

11. Dacă doriți să micșorați cantitatea de înghețată consumată, pregătiți-vă alte gustări congelate. De exemplu, ați putea să puneti  pe bețișoare câteva bucăți de banană și să le puneți în congelator. Va ieși un desert înghețat foarte gustos.

13. Dacă aveți dinți sănătoși, amestecați într-un pahar bucățele de gheață cu suc de portocale proaspăt stors. Se recomandă să fie mâncat cu lingura.

14. Reduceți consumul de alimente bogate în proteine și zahar.­­­­­­­­­­­­­ Procesul de asimilare a unei astfel de mâncare duce la micșorarea procesului de eliminare a căldurii.

15, Malaiezienii considera ca mâncarea picanta îi ajută să lupte cu căldura. Cu cit e mai picanta mâncarea, cu atât procesul de transpirație se ameliorează, astfel organismul se răcorește mai rapid.

Îmbrăcăminte și accesorii

16. Nu purtați îmbrăcăminte pe corp și haine din textile nenaturale - nu complicați  funcționarea organismului.

17. Ochelarii de soare nu va apară de căldură, dar vă vor apăra ochii de razele solare.

18. Nu folosiți cosmetică, dacă nu e posibil, măcar reduceți cantitatea ei. Nu astupați porii, deoarece ei au o funcție importanta în reglarea temperaturii corpului. La fel, când temperatura de afara este înalta, bacteriile se înmulțesc rapid - deci păstrați fata curată.

19. Faceți dus de câteva ori pe zi. Dacă din cauza căldurii nu aveți putere nici să vă mișcați, ar fi bine să faceți duș cu apa rece.
Bărbații, care în mod normal nu fac acest lucru, se recomandă să-și radă pieptul și spatele.

20. Pentru a vă răcori mai rapid, puneți o sticlă de apă rece sau gheață în regiunea gâtului și la încheietura mâinii. În aceste regiuni, venele sunt mai la suprafață, sângele se răcorește mai repede, respectiv și corpul.

21. Timp de 10-15 zile organismul se adaptează, și căldura este suportata mai ușor, însa dacă doriți să vă aclimatizați mai repede, trebuie să stați afara cel puțin 2 ore pe zi.

22. Când vă aflați la soare, beți apă peste fiecare 15 minute, și de fiecare dată măriți cantitatea de apă pe care o beți (de exemplu o înghițitură, peste 15 min. doua înghițituri, încă peste 15 min. trei înghițituri ...)footer button