Lasă un mesaj -
...
Lasă un mesaj
Sisteme de
Încălzire, Climatizare, Alimentare cu apă
la CHEIE!

022 21-20-21

ru ro

10 sfaturi utile pentru sistemul Dvs. de încălzire

 
Doriți să încălziți economic și ecologic? Atunci țineți cont de sfaturile noastre.
 
1. Verificați sistemul de încălzire, deoarece fiecare mm de sedimente și un arzător montat greșit vă poate costa cu aproximativ 5% mai multă energie. Puteți reduce  pînă la 40% din costurile pentru încălzire,  apelînd la timp la serviciul nostru de deservire tehnică. 
 
2. Nu aerisiți locuința prea mult, ci de 2 ori pe zi, scurt și bine – circa 5 minute. Nu uitați să închideți termostatele. Astfel se aerisește încăperea fără a se pierde însă căldura acumulată în mobilă și în pereți.
 
3. Îainte de sezonul rece nu uitați să verificați și să înnoiți izolația termică a locuinței.
 
4. Aerisiți radiatoarele dacă constatați că se încălzesc neuniform sau daca fac zgomot. Desfaceți capătul de aerisire al radiatorului și lăsați să iasa aerul pînă începe să curgă apa.
 
5. Cînd se întunecă afară trageți jaluzelele sau draperiile la geamuri. Efectul asupra locuinței este același ca efectul păturii asupra omului. Astfel economisiți cca. 4% din consumul de energie.
 
6. Nu acoperiți sursele de căldură sau termostatele cu îmbrăcăminte, perdele sau mobilă și nu le folosiți pe post de uscătoare de rufe. Astfel se poate pierde pînă la 20% din energie.
 
7. Nu uitați să faceți o evaluare a consumului de energie pentru instalația Dvs. Inginerul nostru vă poate face un calcul comparativ între consumul instalației vechi și între sistemul nou Viessmann.
 
8. Cu un cazan vechi (de peste 15 ani) nu se poate discuta despre economisirea energiei sau despre protejarea mediului. Dacă instalația Dvs de încălzire necesită o modernizare, căutați soluții acum, înainte ca iarna să vă golească buzunarele.
 
9. Cu cît modernizați instalația mai des, cu atît mai bine, deoarece un cazan vechi trebuie să funcționeze tot anul cu o temperatură constant ridicată. Astfel se produc pierderi și ca urmare cazanul atinge un grad de eficiență de numai 68%. Nimic nu este mai eficient decat tehnica în condensație; ea poate atinge o eficiență de 98%.
 
10. În Republica Moldova există programe de finanțare pentru modernizarea instalațiilor de încălzire, prin care puteți primi subvenții și reduce investițiile Dvs. De exemplu, prin intermediul programului MoREEFF  beneficiați de un credit avantajos și primiți subvenții de pînă la 6000 € (de la 20%  la 35% din suma totală a proiectului) la sistemele noastre de încălzire. 
 
Pentru mai multe detalii, adresați-vă la specialiștii noștri la nr. de telefon (022) 21 20 21, și ei vă vor ajuta să găsiți cea mai bună soluție tehnică și financiară, potrivită pentru Dvs. și casa Dvs.


footer button